Mikor érdemes műszeres csőtörés vizsgálatot végeztetni?

Mely helyzetekben érdemes a műszeres csőtörés vizsgálatot illetve szakember segítségét kérni? Hiszen csőtörés esetében nem az az első gondolatunk, hogy műszeres vizsgálatot kérjünk, a cél általában az hogy lehetőleg minél gyorsabban és hatékonyabban, a lehető legkisebb járulékos kárt okozva hozzák rendbe a csöveket.

Nyilván való, hogy nem minden esetben kell vízvezeték szerelőhöz rohanni, ha problémát tapasztalunk, van, amikor egy csőtörést el tudunk házilag is hárítani, de megfontolni mindenképp érdemes.

Egy profi vízvezeték szerelő elképzelhető, hogy a problémát bontás nélkül is meg tudja oldani, ami nem kis kellemetlenségtől és kényelmetlenségtől óvja meg az ott lakókat. Az is nagyon fontos szempont, hogy minden perc számít és ez túlzás nélkül állítható, amikor csőtörésről beszélünk.

Rengeteg víz elfolyik, ahogy telik az idő, ami nagyon drága mulatság lehet. Egy gyorsszolgálat kihívása – nyilván pénzbe kerül – ám még ennek ellenére is sokszor olcsóbb, mintha mi magunk próbálnánk meg elhárítani a hibát, nem beszélve arról, ha ez nem járna sikerrel. Az meg csak ráadás hogy esetleg a lakásban is olyan károkat okozhat a csőtörés nyomán kiömlő víz, amit később csak nehezen és valószínűleg jóval nagyobb költséggel lehet kijavítani, mint magát a csötörést.

Régebben, ha probléma volt a csatornákkal, akkor – sajnálatos módon – elkerülhetetlen volt a bontás. Mivel a csatornarendszer ráadásul az utak alatt fut általában, ezért annak javítása még közlekedési dugókat is okozott, hiszen a forgalomelterelés bontáskor, óriási felfordulással járt. De ne is menjünk olyan messzire, maradjunk csak a háznál és vegyük azt a helyzetet amikor a kertben a föld alatt futó vezeték esetében kell megkeresni a hiba okát. Elég drága mulatság ha például az autófelhajtót kell(ene) tönkretenni emiatt.

Egy innovatív technológiának köszönhetően ma már csak akkor kell bontást végezni, ha már kiderült, hogy valóban fennáll – e meghibásodás. Ráadásul a csőtörés helye is pontosan megállapítható, így a bontandó felület is sokkal kisebb lehet. Ez az új megoldás a kamerás csatornavizsgálat.

Mire jó ez? Miért és mikor célszerű elvégeztetni?

Rendkívül egyszerű, gyors és hatékony megoldás, melynek során egy kamera segítségével fel lehet mérni a csövek állapotát, meg lehet határozni a dugulások, vagy repedések pontos helyét.

A kamera képe nyomon is követhető, monitoron keresztül, így aki igénybe veszi, megbizonyosodhat, hogy a probléma valóban fenn áll, tehát létező hibát javít a szakember.

Minden esetben gyorsan kell orvosolni a bajt, hiszen a víz nagyobb károkozásra is képes a falazatban, emeletes ház esetén pedig még a szomszédokat is elárasztja.

Minél hamarabb kiderül a hiba oka és helye, annál nagyobb esélyünk van arra, hogy kisebb anyagi ráfordítással, és a cső enyhébb károsodásával megússzuk a rongálódást. Falazat bontása nélkül is lehetőség nyílik bemérni a gond forrását, ezzel pedig szintén jelentős anyagi előnyökre tehetünk szert, sokkal kisebb burkolati javításra lesz szükség, mintha teljes falbontással keresnénk a hiba pontos helyét.

Korszerű eszközökkel és nagy tapasztalattal rendelkezünk, szakértelemmel és pontos, gyors és hatékony munkánkkal a problémát rövid idő alatt elhárítjuk.
Nem csak műszeres bemérés, hanem a hiba javítása is – egyben – válik megoldottá.

Hívjon most, ha jó szakembert keres aki gyorsan elhárítja a hibát!