Műszeres csőtörés vizsgálat, bemérés

Ma már, hogy a csőtörés vizsgálat és bemérés speciális eszközökkel és eljárásokkal is megtörténhet, sokkal könnyebb dolga van a vízvezeték szerelőnek, a vízművek szakembereinek és a fogyasztóknak is.

Mert egy csőtörés kapcsán gyorsan és hatékonyan megállapítható, hogy pontosan hol és milyen típusú törés keletkezett a csőrendszerben, annak melyik szakaszán, s maga a probléma mennyire súlyos.

Az épületgépészet területén hihetetlen áttörést jelentett, amikor megjelentek az első olyan technikai  és eljárási megoldások, mint például a korrelátoros, vagy a jelzőgázas vizsgálat, illetve a legutóbbi időkben a hókamerás keresés, vagy az elektroakusztikus hibahely keresés.

Mi az, ami elkerülhető a korszerű csőtörés vizsgálattal?

Természetesen a rengeteg bontási munka. Igaz ugyan, hogy az érintett csőszakasznál a bontás az esetek legnagyobb részében elkerülhetetlen,hiszen a sérült csövet muszáj kicserélni. Azonban nincs szükség arra, hogy találomra bontsunk földet, betont, aszfaltot, vagy falat. Ez a fajta kellemetlen velejárója a csőszerelésnek ma már abszolút elkerülhető a megfelelő eszközök és technológiák alkalmazásával.

Így aztán a költségek is jelentősen csökkennek, mivel csak ott és olyan módon történik bontás a hibaelhárítás érdekében, ahol és ahogyan az feltétlenül szükséges. Mert ha otthonunkban egy egész falszakaszt szét kell bontani a csőcsere érdekében, nem csupán azt az adott pontot, ahol probléma van,óhatatlanul sokszorosára emelkednek a költségek, amelyek így, valljuk be, felesleges kiadásként jelennek meg.

A műszeres csőtörés beméréssel centiméter pontosan dolgozhat a szakember

Ez pedig nem csak az ő munkaidejét könnyíti meg, s teszi azt a klasszikus megoldásoknál hatványokkal hatékonyabbá, de amiképpen azt már fentebb említettük, nincs szükség teljes kertek felásására, vagy hatalmas padlószakaszok és falak kivésésére.

A high-tech megoldások nem csupán az informatikában, vagy a különféle tervezői munkafolyamatokban lehetnek tehát a segítségünkre, hanem a hétköznapok legprózaibb területein is,  amilyen a csőtörések problémaelhárítása.

 Több száz méterre is belátunk a föld alá

A műszeres csőtörés beméréssel persze nem kizárólag a lakossági csőtörések kellemetlenségein tudunk segíteni, de akár az pari létesítmények sokszor akár 100 méteres mélységben fekvő csőhálózataira is probléma nélkül rálátunk. A műszeres technológia tehát lehetővé teszi, hogy minden túlzás nélkül kijelentsük: belátunk a föld mélyébe.

A gócpont meghatározása után aztán jöhet a munka, ami lehet egészen egyszerű folyamat, de akár komplex tervezést megkövetelő team-feladat is (ez leginkább akkor fordulhat elő, ha gyáraknál, vagy ipari telepeknél merül fel egy azonnal elhárítandó törés).

Keressen bennünket, ha nem szeretne felesleges munkafolyamatokat finanszírozni, s nem igazán vágyik egy részleges lakás-, vagy kertfelújításra. H már itt vagyunk a 21. században, hát használjuk ki a technika legújabb vívmányait, a csőtörések elhárításának területén is!

Hívjon most és kérjen árajánlatot műszeres csőtörés vizsgálatra!

Jelzőgázos vizsgálat

Jelzőgázos vizsgálat – Korszerű megoldások a műszeres bemérés területén. Bővebb információkért kattintson és olvassa el részletes ismertetőnket!

Korrelátoros vizsgálat

Korrelátoros vizsgálat, a csőtörések elhárításának korszerű segédeszköze. Bővebb információkat a Korrelátoros vizsgálat oldalunkon olvashat!

Hőkamerás vizsgálat

Hőkamerás vizsgálat a csőtörések pontos helyének megállapítására. Részletek ide kattintva olvashat!

Elektroakusztikus hibahelykeresés

Elektroakusztikus hibahelykeresés kevesebb műszerrel de ugyanúgy segít kideríteni a hiba forrását csőrepedések, szivárgások esetében. A technológiáról bővebb információkat itt talál: Elektroakusztikus hibahelykeresés

Gyorsak vagyunk, megbízhatóan dolgozunk és 100% biztos, hogy elégedett lesz a szolgáltatással. Hívjon most!