Fűtésszerelés

Fűtésszerelés – télen is melegen

A hideg idő közeledte egyet jelent a fűtésszezon beindulásával. Ilyenkor rendkívül fontos a fűtés megfelelő működése, hiszen csakis így biztosítható az otthona számára a kellemes hőmérséklet, amelyben Ön is jól érzi magát. Azonban a beindítás előtt érdemes leellenőrizni a rendszert, hogy így biztos lehessen benne, hogy megfelelően fog működni. Ugyanis ha nem fordít kellő figyelmet erre, akkor könnyen előfordulhat, hogy idő közben különböző problémák alakulnak ki.

Milyen gyanús jelek érzékelhetőek?

A fűtőrendszer hibás működését különböző jelek kísérik. Amennyiben ezek közül bármelyiket érzékeli, akkor joggal feltételezheti, hogy valahol hibás a rendszer.
Az egyik legszembetűnőbb jelzés a magas fűtésszámla. Éppen ezért érdemes folyamatosan figyelemmel kísérni ennek változását. Természetesen egy kis eltérés szinte minden esetben előfordulhat, de ha kiemelkedően magas különbséget tapasztal, akkor érdemes megnézetni a fűtést. Ezért nemcsak az otthonlakók, hanem a pénztárcája is rendkívül hálás lesz.

Szintén feltűnő lehet, ha a fűtés közben hidegek maradnak a csövek. Ehhez tudnia kell, hogy adott esetben hol találhatóak a lakásban a fűtéssel kapcsolatos területek, így könnyen le tudja ellenőrizni a csövek hőmérsékletét. Előfordulhat ugyanis, hogy a rendszerben keletkező eltömítődés következtében a fűtés nem tud megfelelően működni és ezért nem melegedik fel az otthona.

Ha a fűtésrendszer a megszokottól eltérő módon működik, az komoly problémára utalhat. Például ha a szokotthoz képest hidegebb/melegebb a fűtőtest ugyanolyan körülmények között, vagy esetleg rendkívül nehezen tudja beállítani a megfelelő hőfokot.

De mi lehet ilyenkor a probléma?

A fűtés egy rendkívül összetett rendszer, és probléma szint bármelyik rész esetében felmerülhet.

Hívjon fel, helyszínen gyorsan és biztosan meg fogjuk állapítani a hiba okát.

 

Ha szilárd tüzelőanyagú rendszerünk van

Előfordulhat, hogy eltömítődik a kémény. A fűtésszezon beindulása előtt ennek állapotát mindenképp érdemes felmérni, hiszen a megfelelő működése elengedhetetlenül fontos a biztonságos fűtéshez.

Problémaként jelentkezhet, hogy a kéményvíz miatt vízkő alakul ki. Ennek megoldását szintén érdemes szakemberre bízni, aki a megfelelő eszközzel fel tudja mérni ennek súlyosságát, és a megfelelő megoldásról is gondoskodni fog.

Ha kazánnal rendelkezik, akkor ennek karbantartására is figyelmet kell fordítania. Ennek leggyakoribb meghibásodásakor a termosztáttal vagy a szivattyúval merülhet fel a probléma.

A fűtőtestek problémái

Gyakran előfordulhat probléma a radiátorokkal. Megeshet, hogy bár a kazán megfelelően működik, egyik fűtőtest sem melegszik fel, vagy csak 1-1 marad hideg. Ennek oka lehet, hogy a zónaszelep meghibásodik, vagy esetleg a termosztát nincs megfelelően beállítva. De ugyanígy előfordulhat, hogy a szivattyúval van valami probléma, és ezért a felmelegített víz nem tud megfelelően keringeni.
A konvektorok adott esetben eltömítődhetnek, így a begyújtásuk igen nagy nehézségekbe ütközhet. Emellett egyéb meghibásodásai gázszagot vagy nem megfelelő működést is eredményezhetnek.

Hogyan oldhatja meg a különböző problémákat?

A legtöbb esetben érdemes hozzáértő szakembert hívnia. Ugyanis a fűtés összetett rendszer és ezért könnyen előfordulhat, hogy nem olyan egyszerű megtalálni a probléma forrását. Hát még megjavítani azt.

Cégünk komplex szolgáltatást nyújt, a fűtésszerelés esetében is. A helyszínre érkező szakembereink alaposan megvizsgálják a rendszert, így átlátják annak működését, és megtalálják a hiba forrását. Természetesen ezt követően a javítást is rájuk bízhatja, hiszen minden esetben rendelkeznek a kellő szakértelemmel és a legmodernebb eszközökkel.

A hideg idő beköszöntével elengedhetetlenül fontos a fűtésrendszer megfelelő működése. Ha Ön bármilyen problémát észlel, akkor érdemes szakembert hívni, és a probléma feltárását, valamint a javítást is rábízni. Cégünk az Ön rendelkezésére áll, forduljon hozzánk bátran, ha megbízható és komplex megoldásra vágyik.