Vízvezeték szerelés – a víz hibátlan útja

A vízvezeték szerelés a lakással kapcsolatos karbantartási munkák egyik legalapvetőbb típusa. Ugyanis gyakran okoz problémát az elöregedett, a nem megfelelően karbantartott vagy esetleg rosszul beszerelt szerelvény. Ezek javításával nem érdemes sokáig várni, hiszen szinte minden esetben fennáll egy komolyabb probléma kialakulásának kockázata, ami magasabb költségeket vonhat magával. De milyen gondok alakulhatnak ki?

Mindazok, akiknek a szülei vagy a nagyszülei vidéken nőttek fel, biztosan hallottak rémtörténeteket a kutakról. Azokról az időszakokról, amikor az otthonokban még nem volt kiépített vízvezeték rendszer, és ezért akár több kilométert is meg kellett tenni a főzéshez vagy fürdéshez elegendő vízért.

Ezen gyökeresen változtatott a megfelelő vízellátás kialakítása, ami ma már minden otthon alapvető „kelléke”. Azonban előfordul, hogy ez a jól bejáratott rendszer valami miatt meghibásodik, és ezért különböző problémák merülhetnek fel.

Hogy mégis milyen gondok jelentkezhetnek?

A kerti csapoknál rengeteg víz elfolyhat!

A kerti csapoknál rengeteg víz elfolyhat!

Csöpögő csap – napi akár 30-100 liter extra fogyasztás

Az egyik leggyakoribb probléma a csöpögő csap. Ilyenkor ez észrevétlenül folyatja a vizet, akár 30-100 litert is egy nap. Ennek oka legtöbbször a nem megfelelő tömítés, ugyanis a csapban található gumigyűrű egy idő után megkopik és ilyenkor már nem zár rendesen. Ezt a problémát akár Ön is könnyen orvosolhatja, csupán egy új tömítőgyűrűre van szükség.

WC tartály folyamatos töltődése

Gyakran előfordul az is, hogy a WC tartály folyamatosan tölt. Normál esetben, amint visszatöltődik az elhasználódott vízmennyiség, a folyamat leáll. Azonban ha kis idővel később újra hallható a jellegzetes hang, akkor valószínűleg az úszócsappal kapcsolatos a probléma. Ezt érdemes mielőbb kicseréltetni, hiszen ha nem vesz róla tudomást, akár komolyabb és költségesebb gond is kialakulhat.

Folyamatosan folyik a víz a WC-ben

A WC-vel kapcsolatban egyéb problémát is felfedezhetünk, például, hogy folyamatosan folyik benne a víz. Ilyenkor a tartály feltöltődése után a víz folyamatosan elcsorog, így okozva „észrevétlen” költségeket. Ebben az esetben általában szintén a tömítéssel lehet a probléma. Amennyiben nem gondoskodik időben ennek kicseréléséről, akkor igen magas vízszámlára számíthat.

Dugulások

A mosdó, a mosogató, a kád, de még a WC esetében is előfordulhat dugulás. Ezt a különböző területeken más és más szennyeződések okozhatják.

Rendkívül fontos ennek megelőzése, folyamatosan ügyeljünk a megfelelő védelemre, pl. helyezzünk a lefolyókhoz szűrőt. Amennyiben azonban már kialakult a probléma, és azt nem tudja Ön megoldani, akkor mindenképpen hívjon segítséget.

Fal vizesedése

Az egyik legkomolyabb probléma jele, ha a fal vizesedik. Ez ugyanis a vízvezeték rendszer elöregedésének, megrepedésének vagy törésének a jele.

Ebben az esetben tanácsos azonnal vízvezeték szerelőt hívni, hiszen gyors megoldásra van szükség. Ilyenkor a csövekben áramló víz a falba ömlik, így okozva rendkívül komoly problémát. Ez kizárólag a cső javításával oldható meg, amelyhez mindenképpen szakemberre van szükség.

Ha bármelyiket tapasztalta már magánál is, Önnek gyorsan szüksége van a segítségünkre. Hívjon most hogy ne kelljen többé extra költségeket fizetnie!

 

Mit tehet mindezek ellen?

A legjobb módszer a megelőzés. Folyamatosan ügyeljen a vízcsapok megfelelő használatára. Emellett érdemes időnként átvizsgálni a felszerelt szerelvények állapotát. Így kiküszöbölheti, hogy komolyabb probléma alakuljon ki, hiszen az apróbb gondok egyszerűbben és költséghatékonyabban kezelhetőek.

Azonban ha már kialakult a baj, akkor mindenképpen kérjen szakszerű segítséget. Cégünk komplex szolgáltatást nyújt az Ön számára. A helyszínre kiküldött szakember a helyzet megvizsgálását követően egyszerűen meg tudja állapítani a probléma forrását, és természetesen ennek orvoslásában is segítségére lesz. A legkorszerűbb műszerekkel és technológiákkal áll rendelkezésére, hogy az Ön otthona ismét kitűnő lehessen.

A vízvezetékek nagy mértékben megkönnyítik a mindennapokat. A kiépített rendszer az élet szinte minden területén a segítségünkre van, a fürdéstől elkezdve a főzésen keresztül egészen a vízivásig. Amennyiben az Ön otthonában probléma merülne fel, akkor ne hagyja, hogy ez hosszú ideig húzódjon. Inkább forduljon hozzánk, hiszen mi biztosítani tudjuk a megfelelő segítséget az Ön számára.