Korrelátoros vizsgálat (korrelációs csőtörés bemérés)

A csőtörések elhárításának korszerű segédeszköze: Napjainkban már több olyan módszer is a vízvezeték szerelők rendelkezésére áll, amelyek mindegyike lehetővé teszi a lehető leghatékonyabb és legkevesebb bontással járó munkafolyamatot.

Ezen eszközök közül most nézzük meg az úgynevezett korrelátort, már csak azért is, mert a korrelátoros vizsgálat mostanra az egyik legnépszerűbb megoldás úgy a szakemberek, mint a fogyasztók szemszögéből.

Mi az a korrelátor illetve korrelációs vizsgálat?

korrelátoros vizsgálat

korrelátoros vizsgálat

A korrelátor egy olyan eszköz, amelynek segítségével a szakember képes meghatározni a csőrepedés, vagy csőtörés pontos helyét az ivóvízvezetékek csőrendszerében.

A szerkezet a repedés keltette hangváltozásokat vizsgálja és elemzi, így segítve hatékonyan a hibahely meglelését, majd a javítási munkálatok minél idő- és bontástakarékosabb megoldását.

Hogyan kell elképzelni a korrelációs vizsgálat folyamatát?

A csőszerelést végző szakember először rezgésérzékelő eszközöket helyez el az olyan pontokon, mint a tolózár, a tűzcsap, vagy a csőfal, tehát mindenképpen olyan területeken, amelyek alkalmasak arra, hogy hangmintát szolgáltassanak a rendkívül érzékeny műszer számára.

Felvételre kerül a szivárgási zaj, ezután pedig  szerkezet a vízoszlopon keresztül terjedő hang elemzésével határozza meg nagy pontossággal, hogy hol van a probléma gócpontja.

A hidrofonnal felvett jeleket aztán a szerkezet továbbítja rádióhullámok segítségével a korrelátor felé, ahol megtörténik az elemzés. Ez alapján a szakember már pontosan tudja, hogy hol kell megkezdeni a bontást ahhoz, hogy gyorsan és biztosan legyen elhárítható a szivárgás.

Gyorsak vagyunk, megbízhatóan dolgozunk és 100% biztos, hogy elégedett lesz a szolgáltatással. Hívjon most!

 

Melyek a korrelátoros vizsgálat legjelentősebb előnyei?

Első és legfontosabb pozitívuma, hogy nagyon gyors megoldást kínál, a szerelőcsapatnak nem kell megérzések és több irányból is támadható feltevések alapján kezdeni a munkát, mert teljesen nyilvánvaló, hogy hol van a baj.

Így nem szükséges a kelleténél nagyobb felületre kiterjedően felásni a kertet, illetve kivésni a falat. Csak ott és annyit kell dolgozni, ahol és amennyire ez feltétlenül megkívánt.

Mindezzel természetesen rengeteg pénzt spórolhatunk, hiszen időben és munkában is rövidebb intervallumokkal kell csupán számolnunk. Miután a szakember felmérte a problémát és meghatározta annak gócpontját, máris indul a célirányos feltárás, így a probléma elhárítása nagyon gyorsan megtörténik.

Az anyagiak tekintetében annak ténye is szerencsés kimenetelt eredményez a korrelációs vizsgálat során, hogy mivel hamar felderítésre kerül a probléma, a szivárgó víz nem okoz akkora károkat az ingatlanban és annak közvetlen környezetében, másfelől kevesebb vízszivárgással számolhatunk, ami a vízművek felé nem eredményez akkora plusz vízszámlát (mert ne feledjük, hogy egy komolyabb csőtörés során óriási mennyiségű víz távozhat a rendszerből, ha nem cselekszünk időben).

Keressen olyan szakembert, aki magabiztosan dolgozik korrelátorral, s ha már baj van, így igyekezzen a problémát a lehető legkezelhetőbbé degradálni annak súlyosságát.

Ma már egy hatékony csőszerelés szerencsére nem ásóval és vésővel indul.