Jelzőgázos vizsgálat – Korszerű megoldások a műszeres bemérés területén

jelzőgázos vizsgálat

jelzőgázos vizsgálat

Napjainkban már korántsem jelent akkor problémát a csőtörések problematikájának hatékony kezelése, mint korábban jelentett. A műszeres csőtörés vizsgálat és bemérés m már modern eszközökkel, fejlett technológiával történik, ezek közül az egyik leggyakrabban alkalmazott módszer a jelzőgázos vizsgálat.

A jelzőgázos vizsgálatról röviden

Nem szeretnénk szakmai részletekkel és technikai elemzéssel rabolni olvasóink idejét, hiszen azok számára, akiket részletesen is érdekel a jelzőgázos vizsgálat, weboldalunkon tájékozódhatnak, ugyanakkor lényegesnek tartjuk, hogy ügyfeleink és leendő ügyfeleink az általánosságok szintjén mégis tudják majd, miről van szó, ha kollégáink ezt a metódust javasolják egy-egy kialakult csőtörés gócpontjának meghatározásakor.

Egy speciális eszköz segítségével a környezeti hatásoknak ellenálló, tehát jellegét megtartó gázt juttatunk a csőrendszerbe, s érzékeny műszerek segítségével kiderítjük a csőtörés, vagy csőrepedés pontos helyét. Ez a folyamat igen rövid időt vesz csupán igénybe, így minimálisra csökkenthető a vízelfolyás okozta anyagi kár, ugyanakkor felesleges bontási munkálatokat sem szükséges eszközölnünk.

A módszer előnyeiről

Mint a legtöbb műszeres bemérési technikának, a jelzőgázos vizsgálatnak a legfőbb előnye is két ponton ragadható meg leginkább.

Az első és legfontosabb a gyorsaság. Az eszköz alkalmazásával igen komoly mértékben csökken a hibakeresésre fordítandó idő, így a kiérkezéstől számítva a lehető leggyorsabban megállapítható, hogy hol van pontosan a probléma, s a munkálatokat azonnal meg tudjuk kezdeni, latolgatás és esélysaccolások teljes elkerülésével.

A második nagy előny az elsőből következik. Mivel a bemérés rövid időn belül megtörténik, az esetlegesen kialakuló anyagi károk minimálisra szoríthatóak vissza. Ezt nagy mértékben meghatározza annak ténye is, hogy a munkálatok során nem végzünk olyan bontási, vésési, vagy ásási mozzanatokat, amelyek további, sokszor jelentős renovációs utómunkálatokat vonhatnának maguk után. De egyszerűbben fogalmazva: nem ássuk fel az egész kertet, hogy megtaláljuk a repedés pontos helyét, hiszen a jelzőgázos vizsgálat már előre megmutatta, hogy hol van a hiba.

Ezzel az ellenőrzési eljárással tehát időt és pénzt takarítunk meg azok számára, akiknél csőtörés, vagy csőrepedés alakul ki.

Időt és pénzt fog megtakarítani, ha felhív és ezzel a módszerrel orvosoljuk a problémát.

 

Természetesen bizonyos mértékű bontásra mindenképpen szükség van, hiszen az adott csőszakaszt csak így lehet kicserélni, ám nagyon nem mindegy, hogy másfél két méter átmérőjű lyukat vagyunk-e kénytelenek ásni, vagy egy tíz méteres, kanyargó alagutat frissen felújított kertje közepére.

Hívjon bennünket, ha baj van!

Cégünk a nap 24 órájában várja hívását csőtörés esetén, illetve természetesen akkor is, ha nem bizonyosodott meg róla egyelőre, hogy eltört, vagy megrepedt a cső, de a gyanú fennáll.
Jobb időben kapcsolni, hiszen ezen a területen a túl korán fogalma nem létezik, ellentétben a túl későn jelenségével. Sajnos ez utóbbi már sokkal inkább ismerős.