Csatorna javítás – A csatornahálózatot érintő problémák kezelése

A mindennapok során folyamatosan használjuk a csatornahálózatot. A főzéskor, mosogatáskor, de még a mosdó használatakor is szükség van a rendszerre, amely a megfelelő működésével biztosítja a zökkenőmentes napokat.

Azonban ha ez a hálózat meghibásodik, akkor igen komoly következményekkel kell számolnunk, hiszen súlyos kellemetlenségek alakulhatnak ki. A komolyabb probléma elkerülése érdekében érdemes rendszeresen megvizsgáltatni a csatornahálózatot, és bármilyen probléma esetében azonnal kezelni a meghibásodást.

Miért fontos a csatornavizsgálat?

Mivel a csatornahálózat megfelelő működése elengedhetetlen a mindennapok során, ezért érdemes bizonyos időközönként vizsgálatot tartani. Ez az általános állapotfelmérés nagyszerű lehetőséget biztosít arra, hogy időben kiszűrhetőek legyenek az esetleges problémák.

Így megelőzhetjük a csatorna komolyabb sérülését, és elkerülhetőek lesznek a folyamatos dugulások, a talajszennyezés, illetve az egyéb károk.

Milyen meghibásodás fordulhat elő?

A csatornahálózatok egyik problémájának forrásai a tömítések. Különösen hasznos a csöveket összekötő gumigyűrűk vagy ragasztott idomok ellenőrzése, hiszen ezek idővel meggyengülhetnek, és ilyenkor a csövek között apró rések alakulhatnak ki. Az ilyen formában megsérült rendszer nem képes megfelelően elvezetni a vizet, és az a talajt fogja áztatni – nem egyszer észrevétlenül.

Emellett a vízvezetékek egyik legkellemetlenebb problémája a csőrepedés. Ennek jeleként először a cső környezete nedvesedik el, így egyre nagyobb vizes folt alakul ki a falon. Ez már a probléma súlyosságára hívja fel a figyelmet, ami gyors javítást tesz szükségessé, még mielőtt a cső teljesen eltörne, vagy véglegesen megrongálódna.

Mi a teendő probléma esetén?

Általában nem fordítunk kellő figyelmet a megelőzésre, ezért csak akkor vesszük észre a csatorna meghibásodását, ha már kialakult a probléma. Ilyenkor azonban fontos, hogy azonnal orvosoljuk a bajt.

Ha jó és megbízható szakembereket akar, akkor minket fog felhívni. Régóta vagyunk a szakmában, lelkiismeretesen végezzük munkánkat. Ön is elégedett lesz csapatunkkal!

 

Csatornajavítás házilag

Amint észrevesszük a repedésre vagy törésre utaló nyomokat, érdemes azonnal megállapítani a hiba forrását. Zárjuk el a szakaszelzáró csapokat, így hozzávetőlegesen meg tudjuk állapítani, hogy mely részen található a probléma. Azonban ha az elzárásokkal sem állítottuk el a víz terjedését vagy a mérőóra „pörgését”, akkor biztosak lehetünk benne, hogy a fő vezeték van gond.

A kisebb és jól látható sérülések esetében mi magunk is gondoskodhatunk a csövekről. Különböző ragasztószalagokkal ideiglenesen megszüntethetjük a problémát, azonban minden esetben érdemes szakemberhez fordulni, hiszen ő maradandó javítást tud eszközölni. Ráadásul a fal megbontása nélkül!

Csatornajavítás bontás nélkül

Régebben a csatornahálózat szerelése csak komoly befektetés árán valósulhatott meg. Ugyanis a szerelés nem volt kivitelezhető bontás nélkül, így mind pénzügyileg, mind időben komoly terhet rótt a lakástulajdonosra. Azonban a modern technikának köszönhetően ma már lehetséges a bontás nélküli szerelés.

Hogyan történik a szerelés?

Az eljárás lényege, hogy a pontos helyzetfelmérést követően a szakemberek a csőbélelés technikáját alkalmazzák. Ez a vezetékek kiásása és megbontása nélkül elvégezhető, ráadásul tartós eredmény érhető el vele.

Maga a bélelés a sérült szakasz mértékétől függően 3-6 órát vesz igénybe. Ezt követően egy újabb vizsgálat során ellenőrzik, hogy a javítás megfelelő állapotot eredményezett-e. A szerelés addig tart, míg teljes egészében meg nem oldódik a probléma, hogy így a csövek tökéletes állapota visszaállítható legyen.

Mi az előnye a bontás nélküli szerelésnek?

Az eljárás legnagyobb előnye természetesen, hogy nincs szükség a falazat megbontására. Ennek köszönhetően a csatornarendszer helyreállítása egyszerűen megoldható, ráadásul tartós eredmény érhető el. A javítás után nem lesz szükség a fal helyreállítására, sem más karbantartási munkálatra, így pénzügyileg is sokkal kedvezőbb ez a megoldás.

Érdemes tehát a csatornákat rendszeresen ellenőrizni, és lehetőleg megakadályozni a komolyabb probléma kialakulását. Amennyiben azonban már látható a gond, forduljunk bizalommal a szakemberekhez, hiszen már elérhető a felbontás nélküli javítás.