Hosszú szakaszos csőbélelés és javítás – a teljes hosszúságú megoldás

A régi korokban még nem ismerték a csatornarendszer lehetőségét, éppen ezért különböző módokon próbálták megoldania vízelvezetést. Amióta azonban kifejlesztették ezt a lehetőséget, már minden házépítés vagy átalakítás során kiépítik a csatornát. Ehhez csöveket és tömítő gyűrűket használnak fel, amik azonban idővel elkophatnak, megöregedhetnek. Ennek következményeként többfajta probléma is felmerülhet, amik komoly gondot okozhatnak a háztartásokban.

A csatornák hibáinak kiküszöbölésére az egyik legalkalmasabb módszer a csőbélelés, amely tartós és egyszerű megoldást kínál a felmerült gondok kezelésére. Ennek lényege, hogy az előkészítő eljárásokat (ellenőrzés, tisztítás) követően a meglévő csöveken belül eszközölnek változásokat. Tehát a javítás során nem szükséges megbontani a falat vagy a talajt, anélkül megoldható a probléma.

A csőbélelés módszerei

A csatorna javítása során több fajta módszert is alkalmazhatnak.

Ez egyik technológia a 3P LINER. Ennek során egy változtatható méretű, előre gyártott és műgyantával kezelt vázat használnak. Ezt a csatorna megtisztítása után egy arra alkalmas szerkezettel bejuttatják a probléma helyszínére, és sűrített levegő segítségével rögzítik a cső belső falához.

A rövid- és a hosszú szakaszos csőbélelés során pedig egy előre gyártott, az eredeti átmérőjénél kisebb csövet használnak a béleléshez. A hosszú szakaszosról később bővebben szót ejtünk, úgyhogy most röviden szólunk a másik típusról. A rövid szakaszos csőbéleléssel egyszerre kb. egy fél méteres szakasz javítása válik lehetővé. Ennek során a szakemberek a különböző vizsgálatok és a megtisztítás után behúzzák vagy betolják az új csövet. Ez PVC-ből, polipropilénből vagy polietilénből készülhet.

Gyorsak vagyunk, megbízhatóan dolgozunk és 100% biztos, hogy elégedett lesz a szolgáltatással. Hívjon most!

 

És akkor lássuk most a hosszú szakaszos fajtát!

Ez az eljárás minden eddigitől különbözik, hiszen ennek során egy igen hosszú szakaszt újítanak fel egyszerre. Különböző anyagokat használhatnak fel, de a legegyszerűbb, ha egy pl. műgyantával átitatott tömlőt húznak bele az elöregedett rendszerbe. Így könnyen orvosolható bármilyen probléma, akár több száz méteren keresztül.
Felmerülhet a kérdés, hogy milyen pozitívumai vannak ennek a lehetőségnek.

A hosszú szakaszos csőbélelés előnyei

Az egyik legnagyobb pozitívuma az eljárásnak, hogy megbontás nélkül alkalmazható. Nincs szükség tehát a fal vagy a talaj feltárásáre, tehát nem is jelent plusz költséget, időt és energiát ennek visszaállítása.

A hosszú szakaszos csőbélelést gyakran alkalmazzák egy-egy település csatornahálózatának helyreállításához. A technika fejlettségének köszönhetően ehhez már nincs szükség nagy méretű gödrökre, így a munka nem zavarja meg a közúti forgalmat.

A bélelés az egyik legmodernebb lehetőség a csövek javítására. Ennek köszönhetően könnyen korszerűsíthető az egész csatornarendszer, így a legjobb alapanyagok biztosítják majd a hosszantartó és megfelelő működést.

A hosszú szakaszos csőbélelés lehetővé teszi, hogy a teljes csatornahálózatot, aknától aknáig megjavítsák. Éppen ezért nagyszerű megoldás mindazok számára, akiknek már elöregedett, vagy „meggyengült” a régebben kiépített rendszere.

A csőbélelés nagyszerű lehetőséget jelent a csatornahálózat felújítására és javítására, ennek rengeteg előnye van. Amennyiben az Ön hálózata is problémás, válassza a megfelelő típusú megoldást, és forduljon hozzánk bizalommal.