Hőkamerás vizsgálat a csőtörések pontos helyének megállapítására

A műszeres csőtörés vizsgálat egyik leggyakrabban alkalmazott eljárása az úgynevezett hőkamerás vizsgálat, mely lerövidíti az ellenőrzési és problémameghatározási időt, illetve segtségével pontosan meghatározható a csőtörés vagy csőrepedés helye.
Nézzük meg, milyen előnyei vannak a hőkamerás vizsgálatnak, s miért használja ezt a módszert ma már egyre több vállalkozás.

Hogyan történik a vezetékhálózat hőkamerás vizsgálata

Szeretnénk röviden és a szakzsargon jellegzetes kifejezéseit elkerülve egyértelműsíteni, hogy egész pontosan mit is takar a módszer, hiszen a hőkamerás vizsgálat módszertanát tekintve nagyban eltér a korrelátoros vizsgálattól, a jelzőgázos vizsgálattól, de az elektroakusztikus hibahely kereséstől is.
Abban persze fontos mindezen megoldásokat egy helyütt tárgyalni, hogy lényegüket tekintve ugyanazt szolgálják, nevesen a csőben keletkezett hibapontok helyének minél precízebb megállapítását.

A hőkamerás vizsgálat biztos megoldást jelent. Ne kockáztasson, hívjon most!

 

vizsgálat hőkamerával

vizsgálat hőkamerával

A hőkamerás vizsgálat során kézi berudalós, tehát kitolható kamerát, vagy komolyabb, nagyobb átmérőjű csővezetékek esetében önjáró kamerát használunk.
A hőkamera által készített hőképek digitális módon rögzítésre kerülnek, majd az adatok alapján egy program segítségével szakembereink kiértékelik az eredményeket.
Ez a folyamat valamivel időigényesebb, mint a felsorolt egyéb eljárások, azonban a hőkamerás vizsgálattal teljes, komplex képet kapunk az egész csőrendszerről, s mivel az adatok mentésre, illetve jegyzőkönyvezésre is kerülnek, hivatalos alapjául szolgálhatnak további vizsgálatoknak is, melyek meghatározói lehetnek akár egy terület, vagy egy ingatlan értékesítésének, vagy az anyagi érték meghatározásának.

A hőkamerás vizsgálat, mint az egyik legkomplexebb módszer

Ez a csővizsgálati eljárás egy igen összetett és soktényezős munkafolyamat, ebből kifolyólag leginkább akkor használatos, amikor az akut problémát már sikerült felszámolni, azonban a tulajdonos, vagy a vizsgálat megrendelője úgy dönt, hogy szeretné teljes mértékben felméretni az adott csőrendszer állapotát.
Mivel azonban hivatalos, jegyzőkönyvezett eredménnyel tudunk szolgálni az ellenőrzést követően, a folyamat nagyon jelentős eredménnyel jár építkezések, ingatlanértékesítések kapcsán, de bizonyos esetekben akár jogi kérdések tisztázásának elősegítésében is.

Amennyiben úgy értékeli, hogy hőkamerás vizsgálatra van szüksége, keressen bennünket bizalommal! Csúcstechnológiás eszközparkunkkal a teljes folyamatot precízen és rövid idő alatt el tudjuk végezni, a vizsgálathoz pedig nincs szükség a legtöbb esetben még bontásra sem, s ha mégis elkerülhetetlen volna a dolog, a kamera kis méretének köszönhetően csak minimális mértékű beavatkozásról lehet szó.

Fontos, hogy időben döntsön az ellenőrzés mellett, ha úgy látja, hogy szükség van rá, hiszen ha repedés gyanúja áll fent, előfordulhat, hogy minden óra számít, amit várakozással töltünk!
A hőkamerás vizsgálat elsősorban a megelőzésben játszik szerepet, hiszen ha kritikus szakaszt találunk, még az előtt megoldható a javítás, hogy repedés, vagy törés keletkezne.