Mi történik csatorna javításkor?

Nem kis gond a csatornarendszer meghibásodása, mely kellemetlen dugulást okoz tulajdonosának. Két oka van. Az egyik, hogy repedezett már a csatorna, vagy esetleg a tömítés nem megfelelő.

A vissza-visszatérő dugulás mellett a tulajdonos borzasztó napokat élhet át, megnehezíti mindennapjait, és nem elhanyagolható az ilyenkor földbe szivárgó szennyvíz környezetkárosító hatása sem.

Fontos lenne a bajok megelőzése érdekében időnként ellenőriztetni csatornánkat, a csövek vizsgálatával. Ennek segítségével még az olyan, rejtett hibákat is fel lehet tárni, melyek a későbbiekben súlyos problémákhoz vezetnének.

Időszakos vizsgálattal még időben javíthatjuk a hibát, ráadásul jóval kedvezőbb áron, mintha már a meglévő, komolyabb problémák orvoslására lenne szükség.

A csöveket belülről kell ellenőrizni, hogy felületét teljesen át lehessen vizsgálni. Ezt hívják úgynevezett kamerás csatorna vizsgálatnak. Ha már megvan a baj, a helyszínre vonulva, megfelelő gépekkel javítjuk a csatornát.

Bontás nélkül is lehet?

Igen, van lehetőség bontás nélküli hibaelhárításra, azonban ez csak akkor jelent hatásos megoldást, ha a cső maga ép, tehát nincs törés, vagy repedés rajta.

Ilyenkor először is a konkrét csatorna-szakaszban lévő dugulás helyét és jellegét állapítjuk meg. Fontos, hogy a dugult szakasz beltéren, vagy kültéren helyezkedik el.

A házon – lakáson – belül az esetek nagy részében zsírlerakódás, vagy nem oda dobandó” tárgyak okoznak dugulást. A beltéri csatornavezetékek építésekor általában odafigyelnek arra, hogy azok lejtése megfelelő legyen, ezzel elkerülendő a dugulást. Olyan mértékű lejtésnek kell lennie, hogy a szennyvíz minden gond nélkül, szabadon lefolyhasson.

Kültéren a dugulások nagy része korhadt zsalu, vagy éppen fagyökerek átnövése, benövése miatt keletkezik.

Megoldás a kamerás csatorna vizsgálat

Mindkét esetben a kamerás csatorna vizsgálat a gyors és szakszerű megoldás. Ennek segítségével könnyedén meg lehet állapítani a dugulás helyét és okát, melyet aztán rövid időn belül hatékonyan meg is tudunk szüntetni, a megfelelő „dugulás-elhárítási módszer” alkalmazásával.

Kültéren a hiba – sérült, vagy dugult rész – behatárolása után kezdődik meg a szakszerű csatornajavítás. A felhasznált anyagok mindegyike környezetbarát. Tartós és gazdaságos megoldást biztosítanak, úgy, hogy segítségükkel a szennyvízcsatornák repedéseit tömítjük, amennyiben arra van szükség.

Súlyosabb esetekben előfordul, hogy a cső egészét, illetve annak egy részét ki kell cserélni. Ilyenkor a réginél egy jóval korszerűbb cső kerül beszerelésre, mely ellenálló a környezeti hatásokkal szemben, valamint a szennyvíz, talajvíz és azok közös – komplex hatásait is jól tűri. Így a javított részek tovább, vagy újrakárosodni nem tudnak. Szakembereink a legmodernebb alapanyagokat és technológiákat alkalmazzák, hogy a problémát – bármilyen is legyen az – gyorsan és szakszerűen, a legkevesebb „bontás” mellett szakszerűen és minél rövidebb idő alatt orvosolják.

Hívjon minket, ha kamerás csatornavizsgálattal illetve bontás nélküli módszerekkel szeretné megoldani a problémát.